35+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Gebruikt u uw auto voor langer periode niet, laat ons u dan deskundig adviseren hoe u het beste kunt handelen

Hou uw accu in topconditie!

 

Als u uw voertuig de afgelopen weken weinig of niet heeft gebruikt, zal de accu na verloop van tijd ontladen.

 

Ons advies: start uw auto minimaal één keer per week en laat de motor enkele minuten draaien.

 

Als uw auto geparkeerd staat in een garage of een afgesloten ruimte, is het verstandiger om een stukje met uw auto te gaan rijden. Hiermee voorkomt u dat uitlaatgassen zich ophopen in deze ruimte, of dat deze giftige gassen worden ingeademd. 
 

Hou uw accu in topconditie!
 lage bandenspanning van banden

Pas op voor te lage bandenspanning van uw banden!

 

Bandenspanning is een essentieel element om te controleren of uw auto stilstaat. We raden je aan om het eens per maand te controleren.

 

Ons advies: om vervorming als gevolg van langdurige stilstand van het voertuig te voorkomen, kunt u het beste uw auto een klein stukje verplaatsen (ongeveer 1/4 slag van het wiel) om het drukpunt van de banden te veranderen.

 

Raadpleeg ten slotte de door de fabrikant aanbevolen bandenspanningstabel en verhoog de druk met 25% (dit kunt u vinden in de gebruikershandleiding of dit staat soms in de binnenkant van de deur). 


Als u niet over de uitrusting beschikt om uw banden op te pompen, zullen onze First Stop-vestigingen uw banden gratis controleren en op de juiste spanning brengen.

Besteed aandacht aan de vloeistofniveaus!

 

Het controleren van de vloeistofniveaus is essentieel voor het goed functioneren van uw auto!

 

Ons advies:

 

  • Motorolie: zorgt voor een goede smering van onderdelen. Een gebrek aan olie kan voor sommige onderdelen schadelijk zijn als ze niet voldoende worden gesmeerd.
  • Remvloeistof: zorgt ervoor dat het remsysteem naar behoren functioneert (de remkracht op het pedaal wordt op de wielen overgebracht dankzij de remvloeistof).
  • Ruitensproeiervloeistof: zorgt voor een betere zichtbaarheid op de weg dankzij een schone voor-  en achterruit
  • Koelvloeistof: essentieel voor de goede werking van de motor en houdt deze op een constante bedrijfstemperatuur.
vloeistofniveaus
profiteer van de daling van de brandstofprijzen

Profiteer van de daling van de brandstofprijzen om vol te tanken!

 

Ons advies: bij langdurige stilstand van uw auto is het belangrijk dat uw tank voor minimaal de helft gevuld is. Dit voorkomt eventuele ophoping van water en afzettingen en voorkomt dat u technische problemen krijgt.

Airconditioning voor uw welzijn aan boord!

 

Ons advies: activeer uw airconditioning minimaal een keer per week enkele minuten, de compressor wordt gesmeerd en de afdichtingen raken niet uitgedroogd.

 

Het is aanbevolen om de airconditioning minimaal één keer per twee jaar te laten controleren en indien noodzakelijk weer te vullen met koudemiddel. Neem contact met ons op en maak van de gelegenheid gebruik om het gehele aircosysteem van uw auto te desinfecteren. Hiermee voorkomt u nare luchtjes, door schimmelvorming.

Airconditioning
 Onze maatregelen voor u en onze veiligheid!

Onze maatregelen voor u en onze veiligheid!

 

 

In de huidige gezondheidssituatie is het heel goed mogelijk dat u naar uw dichtstbijzijnde First Stop-vestiging  gaat.


We vragen u echter om enkele veiligheidsinstructies te respecteren:

 

  • Maak bij voorkeur telefonisch of via onze website een afspraak, beperk uw wachttijd in onze vestiging en zorg voor voldoende afstand tussen u en onze medewerkers
  • In enkele situaties zal de verantwoordelijke van de Firststop-vestiging u vragen het voertuig zelf in en uit onze werkplaats te rijden. Dit om te voorkomen dat het interieur van de auto wordt aangeraakt.
  • Als een medewerker van een  Firststop-vestiging om specifieke redenen uw voertuig instapt zullen wij alle voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht nemen conform de richtlijnen van het RIVM.
  • De behandeling van uw auto zal plaatsvinden in overeenstemming met de geldende veiligheidsinstructies Het interieur van uw auto wordt voor en na tussenkomst van onze medewerkers gedesinfecteerd.

 

Meer weten? Terug naar alle bandentips