35+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Olieverversing

Omdat smering een goede zaak is


Regelmatig de olie van uw auto verversen verbetert de prestaties en verlengt de levensduur van uw motor. De kilometerstand en de manier waarop u uw auto gebruikt hebben rechtstreeks invloed op de slijtage van uw auto

 


Wanneer moet ik de olie en het oliefilter vervangen?


Dit is mede afhankelijk van het aantal kilometers u per jaar rijd, maar in de meeste situaties is het verstandig om uw olie en oliefilter 1 maal per jaar te laten vervangen. Kijk ook in uw instructieboekje van de fabrikant van uw auto welke vervangingstermijn is voorgeschreven

 


Wanneer moet ik het oliepeil van mijn auto controleren?


Dit is mede afhankelijk hoeveel kilometers uw met uw auto rijd, maar wij adviseren u om uw oliepeil minstens 1 keer per maand te controleren. Het is belangrijk dat u de door de fabrikant voorgeschreven oliesoort gebruikt als u de olie moet bijvullen. Zorg dat het oliepeil juist is, te weinig olie is niet goed maar teveel olie in de motor is ook schadelijk. Bij twijfel kunt u altijd langsrijden bij een Firststop vestiging, zij helpen u graag verder.

 


Waarom moet ik de olie vervangen?


•    Beschermt en smeert uw motor in alle gebruiksomstandigheden
•    Draagt bij aan een goede koeling van de motor
•    Voorkomt corrosie in de motor
•    Schone olie vermindert de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en draagt bij aan een schoner milieu

 

 

FAQ


Hoe kies ik de juiste olie voor mijn auto?

Het instructieboekje van uw auto vermeldt het type olie dat hij nodig heeft. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met een vestiging van Firststop bij u in de buurt. Zij helpen u graag verder.

Mag ik verschillende soorten motorolie door elkaar gebruiken?

Ja, op voorwaarde dat deze olie dezelfde kwaliteit en dezelfde specificaties heeft. Zorg ervoor dat u de door de fabrikant voorgeschreven kwaliteit aanhoudt, dit voorkomt dat er mogelijk onnodige slijtage ontstaat in uw motor.

Wat betekent het label op een olieflacon?

De afkortingen op het label geven belangrijke informatie over het type olie en de kwaliteit. Bijvoorbeeld:
         Shell Helix Ultra 5W-30 SAE Deze afkortingen geven de viscositeit (dikte) van de olie aan tijdens gebruiksomstandigheden.

Mag ik andere additieven toevoegen?

Wij raden dit niet aan. Olie van goede kwaliteit bevat alle additieven die de motor nodig heeft. De olie kan zelfs minder effectief worden als andere additieven worden toegevoegd

Wanneer moet ik de olie verversen als ik de auto niet vaak of alleen voor korte ritten gebruik?


Als een auto niet of zelden of alleen voor korte ritten wordt gebruikt is het toch aan te bevelen om ieder jaar uw olie en oliefilter te vervangen. Doordat de motor niet of nauwelijks op bedrijfstemperatuur komt ontstaat er condens in de motor welke direct invloed heeft op de kwaliteit van de olie.

 Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.