35+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Banden wisselen/vervangen

Voor optimaal gebruik van uw banden


Banden zijn aan slijtage onderhevig, dus vroeg of laat zult u uw banden moeten laten vernieuwen. Maar bij First Stop proberen wij het gebruik van uw banden te optimaliseren, u kunt geld besparen door uw banden regelmatig te laten wisselen tussen de vooras en achteras. Hierdoor slijten de banden regelmatiger, dit is veiliger en u heeft optimaal rendement van uw banden.


Wij wisselen de banden tussen de assen, dit is mogelijk op de meest voorkomende auto’s, zowel met voor- als met achterwielaandrijving.
Als u een 4x4 hebt, wisselen wij de banden diagonaal. En als uw banden een montage voorschrift hebben, wisselen wij ze altijd van voor naar achter.

 


Banden wisselen en vervangen


Bij vervanging van 2 banden, monteren wij de nieuwe banden op de positie waarbij u het hoogst haalbare rendement van uw aankoop kunt bereiken en op de meest veilige manier uw auto kunt gebruiken. Dit is van verschillende factoren afhankelijk en wordt individueel en in overleg met u bepaald.


Nadat we banden hebben verwisseld of hebben vervangen controleren en indien nodig corrigeren wij altijd de spanning van alle banden van uw auto. Als uw auto een bandenspanning controlesysteem - kortweg TPMS systeem – heeft voor de monitoring van de bandenspanning, dan zorgen onze specialisten voor de nodige afstellingen.


Zo bent u altijd goed voorbereid wanneer u weer vertrekt.

 


Wanneer moet ik de banden van mijn auto wisselen?


Wij raden aan de banden van uw auto regelmatig te laten controleren en indien nodig te laten wisselen. U kunt hiervoor naar een Firststop vestiging rijden bij u in de buurt, zij kunnen u van het juiste advies voorzien en helpen u graag verder.

 


Waarom de banden van de auto wisselen?


•    Voor maximaal rendement van uw banden
•    Verlenging van de levensduur van de band
•    Geeft een gelijkmatige grip en tractie op elke as
•    Maakt het rijden veiliger

 


FAQ


Kan ik de banden zelf wisselen?


Wij raden aan om dit te laten uitvoeren door de specialist, zij hebben het juiste equipment en de kennis om dit veilig en professioneel uit te voeren. Neem hiervoor contact op met een Firststop vestiging bij u in de buurt, zij kunnen u juist adviseren en helpen u graag verder.

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.