35+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Wieluitlijning

In lijn met uw veiligheid


Voor het uitlijnen van een auto is specialistische apparatuur en kennis noodzakelijk. Het uitlijnen van de wielen van een auto houdt in dat ze worden afgesteld in een exact recht spoor. Hierdoor profiteert u van een optimale wegligging, wat enorm belangrijk is voor de koersvastheid van de auto en ook voor de verkeersveiligheid. Een kleine afwijking in deze afstelling kan ervoor zorgen dat uw banden onnodig slijten of dat uw auto niet comfortabel rijd.

 


Wanneer moet ik de auto laten uitlijnen?


In normale omstandigheden elk jaar of om de 15.000 kilometer. Telkens als u nieuwe banden monteert of de banden van de vooras naar de achteras worden verwisseld - is controle van de uitlijning verstandig.


Maar laat de uitlijning ook controleren als er een reparatie aan de wielophanging of stuurinrichting is uitgevoerd of als u een obstakel – bijvoorbeeld een stoeprand - hebt geraakt. Als u merkt dat de auto minder goed op uw stuur reageert, dit moeilijker gaat of dat de auto naar de zijkant van de weg trekt of als een band een vreemde slijtage heeft.


In dit soort gevallen is het raadzaam contact op te nemen met een Firststop vestiging bij u in de buurt. Firststop heeft de juiste apparatuur en kennis in huis en zij helpen u graag verder.

 


Waarom moet de uitlijning van een auto gecontroleerd worden?


•    Zorgt voor een goede wegligging en bespaard brandstof
•    Zorgt voor een gelijkmatige slijtage van de banden en zorgt voor optimale grip
•    Verlengt de levensduur van uw banden aanzienlijk
•    Verbetert de veiligheid en het comfort

 

 

FAQ


Is wielen uitlijnen hetzelfde als wielen balanceren?


Nee, dit zijn twee verschillende werkzaamheden.


Uitlijnen van een auto zorgt ervoor dat de wielen weer in de juiste positie worden afgesteld volgens de gegevens van de fabrikant van de auto, zodat de wegligging en koersvastheid van de auto geoptimaliseerd wordt.   .
Balanceren van de wielen zorgt ervoor dat de wielen in balans zijn tijdens het rijden, zodat er geen trillingen in het stuur of de auto voelbaar zijn.

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.