35+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Bandenonderhoud

Banden zijn essentieel voor de verkeersveiligheid. Alle banden verouderen en verslijten, maar een correct gebruik zal hun levensduur verlengen. Met goed onderhoud van de banden en een aan de omstandigheden aangepaste rijstijl zullen er voor zorgdragen dat uw banden langer meegaan en deze minder vaak vervangen moeten worden. 

Hoe kan first stop mij helpen met het onderhoud van mijn banden?

Banden monteren

 

Voor een vakkundige montage van uw banden raden wij een bezoek aan het First Stop vestiging aan. Verkeerd gemonteerde banden zullen sneller slijten, het rijgedrag en de veiligheid van de auto zullen hierop van invloed zijn. 

banden monteren
banden wisselen

 

Banden wisselen

 

 

  • Om ervoor te zorgen dat uw banden gelijkmatig slijten is het raadzaam om de banden iedere 10.000 tot 15.000 km van de vooras en achteras te verwisselen ook als er geen zichtbare sporen van slijtage aanwezig is. De banden van elke auto kunnen worden gewisseld van voor naar de achter op voorwaarde dat de banden dezelfde afmetingen en specificaties hebben.
 
  • Bij een 4x4 voertuig is het beter om de banden diagonaal te wisselen.
 
  • Als banden een montage voorschrift hebben, dan moeten de voorbanden naar achter worden verplaatst en de achterbanden naar voren.

 

Wielen en banden balanceren

 

Bij abnormale trillingen kunnen de banden ongelijkmatig en sneller slijten. First Stop voorkomt dit door de wielen te balanceren. Dit moet altijd plaatsvinden als banden vervangen of gewisseld worden.

 

wielen en banden balanceren
reparaties aan banden

 

Reparaties aan banden

 

 

Onthoudt dat een lekke band misschien aan de buitenkant geen schade vertoont maar dat er een inwendige schade kan zijn ontstaan die de veiligheid van de band kan beinvloeden. De vakmensen van First Stop zijn speciaal opgeleid om dit voor u te controleren en u van het juiste advies te voorzien. Indien nodig kunnen zij ook de band direct vervangen.

 

Wat kan ik doen?

 

De juiste type banden voor uw voertuig kiezen

 

De bandenmaat en bandenspanning van elk voertuig wordt aangegeven op een plaatje, meestal aan de binnenkant van het portier of aan de binnenkant van het deksel van de brandstoftank. Maar u kunt ook het instructieboekje van uw auto raadplegen. U vindt er informatie over de ideale maat, de belastingsindex, de snelheidscodering en de bandenspanning. Als uw banden moeten worden vervangen dan kunnen de vakmensen van First Stop u uitgebreid informeren over de juiste bandenkeuze afgestemd op uw behoefte en omstandigheden.

Wat kan ik doen?

Meer weten? Terug naar alle bandentips