Tips

1. Hoe de gegevens op een band lezen

Voordat uw banden aan vervanging toe zijn is het altijd goed dat u er meer over weet. Kijk maar eens naar de zijkant van de band. Er staan cijfers en codes op de zijkant die aangeven welk merk, welke maat en type band gemonteerd is. U kunt ook uw instructieboekje van uw auto raadplegen om te zien welke banden door de fabrikant van uw auto worden aanbevolen. Als u twijfelt kunt u ook altijd contact opnemen met een First Stop vestiging bij u in de buurt.

2. Waarom zijn banden zo belangrijk?

Banden zijn buitengewoon belangrijk omdat ze het enige contactpunt zijn tussen het voertuig en de weg. Het contactvlak tussen een band en de weg is ongeveer zo groot als een bierviltje. Het is dus belangrijk dat de band altijd in perfecte staat verkeert. Elke First Stop vestiging heeft de beste specialisten om uw banden te beoordelen en ze eventueel te vervangen.

3. Wanneer moet u de banden vervangen?

Vier kleine rubbervlakken, elk ter grootte van een bierviltje: meer staat er niet tussen u en een mogelijk levensgevaarlijke situatie op de weg. Daarom is het zo belangrijk dat u uw banden goed verzorgt. Ze moeten de juiste spanning hebben en u moet ze vervangen als ze versleten of beschadigd zijn.

4. Hoe kiest u de juiste band?

De keuze van de juiste band hangt af van het voertuigtype, de rijstijl, de plaats en het weer.

Het First Stop-netwerk geeft alle details, maar is verstandig dat u de volgende aanbevelingen in gedachten houdt voor u banden vervangt:

5. RFT-banden

Een lekke band doet zich voor op de meest ongunstigste momenten en op de meest lastigste plaatsen, maar met RFT-banden (Run Flat Tyre) komt u veilig thuis, zonder dat u op de vluchtstrook moet uitstappen met alle risico's van dien.

Bandenspanning

6. Bandenspanning

De juiste bandenspanning zorgt ervoor dat de banden gelijkmatig slijten en dat u comfortabeler, schoner en veiliger rijdt. Elk jaar gaan in Europa 55,6 miljoen banden als gevolg van een foute spanning verloren.

7. De juiste band voor het juiste seizoen

First Stop heeft zomerbanden, winterbanden en vierseizoenbanden. Onthoud vooral dat u banden het enige contactpunt zijn tussen het voertuig en de weg. Daarom is het van vitaal belang dat u rekening houdt met het seizoen en met het weer om de juiste banden te kopen.

8. Klapbanden

Als u een lekke band hebt, controleren de specialisten van First Stop de band en indien nodig repareren zij de band professioneel en op een veilige manier.

9. Onderhoud van de banden

Banden zijn essentieel voor de verkeersveiligheid. Alle banden verouderen en verslijten, maar een correct gebruik zal hun levensduur verlengen. Met goed onderhoud van de banden en een aan de omstandigheden aangepaste rijstijl zullen er voor zorgdragen dat uw banden langer meegaan en deze minder vaak vervangen moeten worden.