Uw fantasie mag alle kanten op, uw auto niet

SCHOKDEMPERS

Als u het gevoel heeft dat uw auto zijn eigen weg gaat is niet prettig, niet voor u en niet voor uw passagiers. Ook de schokdempers zijn aan slijtage onderhevig, laat deze dan ook ieder jaar preventief controleren. U kunt hiervoor naar iedere Firststop vestiging rijden, zij hebben de kennis in huis om u goed en vakkundig te adviseren en helpen u graag verder.

WAT GEBEURT ER ALS UW SCHOKDEMPERS NIET GOED MEER FUNCTIONEREN?

De schokdempers van uw auto zorgen ervoor dat de band steeds contact houd met het wegdek. Hierdoor rijd u comfortabel en als u remt of een bocht neemt houd u maximale grip op de weg, hierdoor reageert uw auto voortdurend op uw stuur bewegingen en bij het remmen. De schokdempers dragen actief bij aan het veilig rijden en zorgen voor het comfort tijdens het rijden. Als schokdempers minder goed functioneren, heeft u minder grip op de weg, uw remweg wordt langer en de banden en wielophanging van uw auto is aan onnodige slijtage onderhevig. Laat uw schokdempers vrijblijvend controleren bij een Firststop vestiging, zij kunnen u juist adviseren en helpen u graag verder. Dan weet u zeker dat u weer veilig en comfortabel rijd!

WAAROM DE SCHOKDEMPERS LATEN VERVANGEN?

  • Houdt de banden goed in contact met de weg
  • Verbetert de verkeersveiligheid en het comfort 
  • Uw banden zullen langer meegaan
  • Voorkomt onnodige slijtage van de totale wielophanging 

FAQ

HOE WEET IK OF DE SCHOKDEMPERS NIET OPTIMAAL FUNCTIONEREN?

Als u merkt dat uw auto minder comfortabel rijd, als uw auto minder prettig stuurt of als u over een verkeersdrempel bent gereden en het meer tijd kost voordat uw auto weer stabiel is. Mogelijk zijn dan de schokdempers van uw auto versleten.

IS HET NORMAAL DAT IK NIET MERK DAT DE SCHOKDEMPERS MINDER GOED WERKEN?

Dat is normaal, want ze worden dag na dag gebruikt en u went aan de mindere prestaties van de schokdempers.

REMT DE AUTO MINDER GOED ALS DE SCHOKDEMPERS IN SLECHTE STAAT ZIJN?

Ja, want de schokdempers zorgen voor het contact tussen de band en de weg. Hoe minder contact, hoe langer de remafstand.