35+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

TPMS

Houd de spanning onder controle!


Regelmatig uw banden controleren blijft essentieel, maar ook als uw auto geen boordcomputer heeft die u over alles informeert hoeft u de bandenspanning niet altijd meer manueel te controleren: wij hebben een oplossing die dit continu voor u doet. Dit is een TPMS of een zogenaamd elektronisch bandenspanning controlesysteem. Dit systeem monitort continu de spanning van uw banden, stel dat de luchtdruk van 1 band onder een vooraf ingesteld niveau daalt dan krijgt u tijdig een waarschuwing middels een optisch en/of akoestisch signaal. Zo voorkomt u de gevolgen van een lekke of kapotte band, zoals verlies van grip of een langere remafstand. Bovendien voorkomt u een hoger brandstofverbruik en onnodige bandenslijtage. Het systeem werkt met sensors in de wielen die een eigen voeding hebben, dit staat geheel los van het systeem van de auto.


Laat u eens informeren door de specialisten van Firststop, zij helpen u graag verder

 


Heeft het TPMS systeem onderhoud nodig?


Nee, het systeem heeft na een vakkundige installatie geen specifiek onderhoud nodig. Het systeem wordt door de bandenspecialist opnieuw ingesteld nadat bijvoorbeeld uw banden zijn gewisseld of als er nieuwe banden zijn gemonteerd. Het instellen is simpelweg het systeem kalibreren volgens de specifieke voorschriften. Dit kost geen extra inspanning, u heeft er geen omkijken naar en zo kunt u altijd zorgeloos rijden.

 

 

Waarom een TPMS systeem installeren?


•    Controleert voortdurend de bandenspanning van uw auto
•    Signaleert op tijd een lekke band en waarschuwt onmiddellijk
•    Laat de actuele bandenspanning zien aan de berijder
•    Draagt bij aan een schoner milieu, u kunt direct actie ondernemen en de bandenspanning weer op niveau brengen
•    Maakt het rijden hierdoor veiliger, u komt niet voor onaangename verrassingen te staan

 

 

FAQ


Wat gebeurt er met het TPMS systeem als het reservewiel wordt gemonteerd?


Als het reservewiel wordt gemonteerd en hiermee wilt u langere tijd blijven rijden dan moet deze TPMS-sensor worden aangemeld bij de centrale unit van het systeem, dit om de bandenspanning van de reserveband te volgen. Dit zou u zelf kunnen doen, instructies vindt u in de meegeleverde handleiding, maar u kunt ook een vestiging van FirstStop bezoeken, zij helpen u graag verder.

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.