35+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Remmen

Aandacht voor uw veiligheid

 

In een gevaarlijke situatie moet u erop kunnen vertrouwen dat uw remmen optimaal functioneren. Een goed werkend remsysteem draagt bij aan uw veiligheid maar ook van andere verkeersdeelnemers.

 

Het remsysteem is een zeer geavanceerd systeem waaraan uitsluitend goed opgeleide technici kunnen en mogen werken. Bij Firststop bent u hiervoor aan het juiste adres, laat uw remsysteem door hen controleren en zij zullen u een juist advies geven.

 

 

Wanneer moet ik het remsysteem laten controleren?

 

Wanneer u het gevoel heeft dat als u remt de auto minder snel vertraagt, of als u een vreemd geluid hoort of trilling waarneemt tijdens het remmen maar ook als u uw rempedaal indrukt en u het gevoel heeft dat deze wegzakt. Dan moet u snel actie ondernemen en naar een vestiging van Firststop rijden.

 

Als op het dashboard het verklikkerlampje van de remmen of het ABS lampje gaat branden, kunt u het beste direct contact opnemen met een Firststop vestiging en u laten adviseren hoe nu te handelen.


Ons advies is om ieder jaar of iedere 15.000km uw remmen te laten controleren, uw remmen slijten namelijk voortdurend tijdens het gebruik van uw auto. En controleer zelf regelmatig het remvloeistofniveau.

 


Waarom de remmen van de auto regelmatig laten controleren?


•    Uw remmen zijn van levensbelang, u moet hier altijd op kunnen vertrouwen
•    Voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers
•    Remmen slijten voortdurend bij gebruik van uw auto
•    Om optimaal te kunnen remmen indien dit nodig is

 

 

FAQ


Wanneer moet ik de remvloeistof laten vervangen?


Dit is mede afhankelijk van de fabrikant van uw auto, deze schrijft de juiste termijn voor maar in principe moet de remvloeistof iedere 2 jaar vervangen worden. Hiernaast is het verstandig de remvloeistof regelmatig te (laten) controleren
 
Mag ik de remvloeistof zelf bijvullen?


U kunt uw remvloeistof zelf bijvullen, maar zorg ervoor dat u de juiste door de fabrikant voorgeschreven remvloeistof gebruikt. Als u twijfelt, rij dan even langs bij een Firststop vestiging of neem even contact op, zij helpen u graag verder.

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.