35+ professionele centra met meer dan 1800 in Europa

27 jaar expertise in banden & voertuig services

4.5 op Google met meer dan 128.560 beoordelingen

Accu

Wij zorgen dat de spanning erin blijft


De accu is de centrale energiebron van iedere auto. De accu slaat elektrisch vermogen op, zorgt ervoor dat de elektrische componenten in de auto van voldoende energie worden voorzien en hij levert de startmotor het vermogen om de motor van de auto te starten. Zodat u veilig, bedrijfszeker en prettig kunt rijden

 


Hoe zorg ik voor de accu van mijn auto?


Een niet goed functionerend laadsysteem is vaak de oorzaak van een defecte of lege accu, maar ook een accu is aan slijtage onderhevig en kan defect raken. Daarom is regelmatige controle van de dynamo en accu raadzaam zodat u de accu minder vaak moet vervangen.


In de winter is het risico van een lege of beschadigde accu groter. Dit wordt veroorzaakt omdat de motor meer vermogen nodig heeft om te starten en de systemen die energie van de accu nodig hebben worden vaker gebruikt, zoals de mistlampen, koplampen, ruitenwisserinstallatie de verwarming enz.


Een belangrijk advies: zorg ervoor dat u de lampen en de radio uitschakelt voor u de auto verlaat. Anders kan er een onaangename verrassing volgen: de accu is leeg en de auto start niet!


Heeft u vragen of wilt u advies, neem gerust contact op met een Firststop vestiging, zij hebben beschikken over de juiste testapparatuur om een goede controle uit te voeren.  

 


Waarom moet ik de accu en dynamo laten controleren?


•    Als uw accu defect of leeg raakt dan zal uw auto niet starten
•    Voorkom dat de accu leeg raakt doordat de dynamo niet voldoende oplaad
•    De accu is de centrale energiebron van de auto, alle elektrische componenten zijn er afhankelijk van
•    Vermijd dat uw auto niet start of slecht aanslaat of dat de auto u onderweg in de steek laat

 

 

FAQ


Ik heb een auto met start-stop technologie, heb ik een speciale accu nodig?


Er zijn veel verschillende auto’s met uiteenlopende – moderne - technieken. Voor iedere auto is een specifieke accu nodig, afgestemd op de technologie en specifieke eisen van de auto.


Mijn accu is leeg, wat moet ik doen?


U heeft twee dingen nodig om uw auto weer te kunnen starten: een ander voertuig en startkabels. Controleer dat de accuspanning van beide auto’s hetzelfde is, zet nu eerst de zwarte kabel op de negatieve polen van beide auto’s en daarna met de rode kabel de positieve polen. Na het starten van de auto moet u verscheidene kilometers rijden zodat de accu weer wordt opgeladen.


Hoe wordt de accu van de auto opgeladen?


Deze wordt opgeladen door de dynamo van de auto, heeft u twijfels of deze goed functioneert of gaat uw dynamolampje op het dashboard branden? Maak dan een afspraak bij de dichtstbijzijnde Firststop vestiging zij beschikken over de kennis en juiste apparatuur om deze systemen te controleren. Firststop helpt u graag verder.    

 Heeft u een offerte nodig?

 

 

Heeft u een offerte nodig?

 

Uw persoonlijke offerte in een paar klikken.